Home

Resepi Air Herba Soda Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Herba Soda di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Herba Soda yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Herba Soda - resepipouler.com

8 Ingredients of Resepi Air Herba Soda

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Herba Soda ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan asas.
  2. Sedia 200 ml - air soda.
  3. Sedia 1 - btg serai diketuk.
  4. Sedia 4,5 helai - daun pudina.
  5. Sedia 1 - hirisan lemon.
  6. Sedia - Bahan penyedap.
  7. Sedia 2 - biji asam boi putih.
  8. Sedia 2,3 - biji laici.

2 Cara Membuat Air Herba Soda

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Herba Soda pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Letakkan daun pudina,laici dan asamboi..
  2. Tuangkan air soda dan letak ais.Letakkn hirisan lemon dan serai.Biarkan 20,30minit biar bahan2 penyedap nya mengeluarkn rasa.Baru la diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Herba Soda ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!