Home

Cara Memasak Air Bandung Qaseh Mudah 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Bandung Qaseh di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Bandung Qaseh yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Bandung Qaseh - resepipouler.com

8 Ingredients of Resepi Air Bandung Qaseh

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Bandung Qaseh ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Sirap.
  2. Sedia - Susu pekat manis.
  3. Sedia - Air.
  4. Sedia - Ais.
  5. Sedia - Cendol.
  6. Sedia - Sagu.
  7. Sedia - Buah kabung.
  8. Sedia - Biji selasih.

1 Step by Step Air Bandung Qaseh

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Bandung Qaseh pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Campurkan air bandung (air+sirap+susu pekat manis) dengan ais, cendol, sagu, buah kabung dan biji selasih. Siap untuk diminum sekeluarga untuk berbuka puasa. 😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Bandung Qaseh ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!