Home

Cara Membuat Teh Peach Laici Ais Enak 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh Peach Laici Ais di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Peach Laici Ais yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Teh Peach Laici Ais - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Teh Peach Laici Ais

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Peach Laici Ais ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - sudu besar teh serbuk Boh Merah.
  2. Sedia 6 - sudu besar gula putih.
  3. Sedia 1/2 tin - peach Hoven (dengan air).
  4. Sedia 1/2 tin - laici (dengan air).
  5. Sedia 2 - tangkai daun pudina(daun sahaja).
  6. Sedia 3 cawan - air masak/coway.
  7. Sedia - Ais batu secukupnya(separuh balang).

3 Instructions Teh Peach Laici Ais

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Peach Laici Ais pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Panaskan serbuk teh, gula dan 1 cawan air masak sehingga larut dan warna jadi perang. Sejuk dan asingkan..
  2. Ambil sebahagian buah peach(sekali air), laici(sekali air),daun pudina dan ais masak dalam bancuhan teh. Kacau sebati..
  3. Tuang bancuhan atas dalam balang. Masukan ais separuh balang. Kacau sehingga nyaman. Akhir sekali, masukan baki buah peach, laici dan daun pudina dalam bancuhan tadi. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Peach Laici Ais ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!