Home

Cara Memasak Smoothies BanaPal Sedap 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Smoothies BanaPal di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Smoothies BanaPal yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Smoothies BanaPal - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Smoothies BanaPal

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Smoothies BanaPal ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - susu segar.
  2. Sedia 5 - biji pisang emas.
  3. Sedia 1/2 - biji epal.
  4. Sedia 1 - biji strawbery.
  5. Sedia 4 - sudu besar rolled oat.

1 Cara - Cara Smoothies BanaPal

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Smoothies BanaPal pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Kupas kulit pisang dan epal. Masukkan semua dalam mesin pengisar dan kisar halus. Sedia untul diminum. Boleh tambah ais jika suka..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Smoothies BanaPal ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!