Home

Cara Memasak Banana Milk Coffee Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Banana Milk Coffee di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Banana Milk Coffee yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Banana Milk Coffee - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Banana Milk Coffee

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Banana Milk Coffee ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji pisang manis (sy guna pisang berangan).
  2. Sedia 1 cawan - susu segar (Dutch Lady / Farm Fresh).
  3. Sedia 1 - sachet Nescafe Zero.
  4. Sedia 1/4 cawan - air panas.

4 Step by Step Banana Milk Coffee

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Banana Milk Coffee pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Gunakan susu kotak dari jenis Susu Segar @ Fresh Milk sahaja, kerana kandungan nya hanya susu lembu segar tanpa bahan-bahan pengawet dan gula. Nescafe dari jenis 0 gula, edisi Zero warna ungu..
  2. Larut kan dulu Nescafe dengan air panas. Masukkan pisang dan Nescafe ke dalam blender. Pisang mesti dari jenis yg manis untuk melawan rasa kuat kopi..
  3. Campur kan susu. Blend sehingga halus sebati..
  4. Sedia dinikmati terus atau boleh simpan di dalam chiller sebentar. Seeloknya jangan tambahkan ais. Di hujung rasa kelat kopi yg tidak keterlaluan dengan rasa pisang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Banana Milk Coffee ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!