Home

Resepi Kopi Dalgona Cepat 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kopi Dalgona di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kopi Dalgona yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kopi Dalgona - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Kopi Dalgona

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kopi Dalgona ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tbsp - serbuk kopi.
  2. Sedia 4 tbsp - air panas (mmg betul2 panas).
  3. Sedia 4 tbspn - gula.
  4. Sedia - Susu segar (ikut gelas).
  5. Sedia - Ais untuk kasi sejukkk.

5 Step by Step Kopi Dalgona

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kopi Dalgona pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan2.
  2. Dlm mangkuk, masukkan serbuk kopi dan gula. Kemudian masukkan air panas..
  3. Kemudian, dgn mggunakan electric whisk ni (kalau xda ni boleh guna mixer, tapi kalau xda jgk guna garfu pun boleyyy), whisk sampai kopi dia kembang..
  4. Ni rupa dia kalau kopi dah sebati dengan gula dan kembang setelah diwhisk..
  5. Saya terlupa nak ambil gambar set up glass. Ok cara2 dia, dlm glass ni, tuang susu dahulu tapi jgn smpai penuh. Agak2 tinggalkan sikit ruang untuk kopi. Then masukkan ais (optional). Lepas tu dgn perlahan2, tuangkan kopi yg telah di whisk tadi. Siappp...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kopi Dalgona ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!