Home

Resepi Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung) Mudah 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung) di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sweet Milky Corn with Chocolate
(Air Jagung) - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - Sudu Pati Jagung (cordial).
  2. Sedia 1 1/2 - Sudu Susu Manis (ikut kemanisan yang suka).
  3. Sedia - Sirap Coklat (untuk hiasan).
  4. Sedia 2 - Senduk Ais.
  5. Sedia 1/2 Cawan - Air panas.
  6. Sedia 1 Cawan - Air Sejuk.

5 Cara Membuat Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung)

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung) pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan Bahan-Bahan.
  2. Masukkan pati Jagung ke dalam Cawan. Kemudian Susu manis.
  3. Masukkan air panas. Kacau sehingga sebati. Tambah air sejuk.
  4. Masukkan ais ke dalam Cawan. Tuang sirap coklat.
  5. Tuang air Jagung yang telah dibancuh tadi. Siap untuk dihidang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sweet Milky Corn with Chocolate (Air Jagung) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!