Home

Cara Membuat Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah) Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah) - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - inci lobak merah dibuang kulit.
  2. Sedia 3 - sudu besar susu pekat manis.
  3. Sedia 2 - sudu jus oren sunquick.
  4. Sedia 1 - sudu biasa gula.
  5. Sedia 1 - jug kecil (500ml) air kosong.
  6. Sedia 1 - jug ais batu.

4 Cara Memasak Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah)

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah) pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Mula-mula sediakan bahan..
  2. Kemudian, kisar hancur lobak merah dengan susu dan sedikit air. Seterusnya, tapis ambil jus nya shj. Serdaknya perlu dibuang..
  3. Kemudian bancuh air oren sunquick setengah jug kecil tu dgn air panas..
  4. Kemudian, masukan ais batu, masukkn jus lobak merah yang sudah ditapis, dan seterusnya masukkan air oren yang dibancuh tadi. SIAPPPPP.. đŸ˜‹selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sunrise Milky Juice (Campuran oren sunquick dan lobak merah) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!