Home

Resepi Dulce de leche rebusan susu pekat manis Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Dulce de leche rebusan susu pekat manis di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Dulce de leche rebusan susu pekat manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Dulce de leche rebusan susu pekat manis - resepipouler.com

2 Bahan - Bahan Resepi Dulce de leche rebusan susu pekat manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Dulce de leche rebusan susu pekat manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu pekat manis.
  2. Sedia - Air untuk menjerang.

4 Cara Membuat Dulce de leche rebusan susu pekat manis

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Dulce de leche rebusan susu pekat manis pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan yang diperlukan..
  2. Buka kertas pembalutnya.Basuh bersih dan masukkan ke dalam periuk yang berisi air.Pastikan air menutupi keseluruhan tin.Jerang dengan api sederhana..
  3. Setelah 3 jam direbus.. Dengan berhati-hati,keluarkan tin dari periuk dan bilas sebentar dengan air sejuk.Ketepikan..
  4. Buka perlahan-lahan dan taraa.. Dulce de Leche sudah siap.Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Dulce de leche rebusan susu pekat manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!