Home

Resepi Susu Kocok (shake) Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Susu Kocok (shake) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Susu Kocok (shake) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Susu Kocok (shake) - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Susu Kocok (shake)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Susu Kocok (shake) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 100 ml - air sejuk peti ais.
  2. Sedia 50 ml - susu segar.
  3. Sedia 3 - sdt Susu pekat manis.
  4. Sedia - Ais batu cube secukupnya.

2 Cara - Cara Susu Kocok (shake)

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Susu Kocok (shake) pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan2...bancuh Susu pekat manis dengan air hingga larut dan campurkan susu segar serta masukkan ais batu kedlm shake tumbler...kocok dlm seminit ok siap.
  2. Susu Kocok...#StyleAzaAaj is done jommm minum nyaman...😍😋👍👍.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Susu Kocok (shake) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!