Home

Resepi Jus Carrot Susu Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jus Carrot Susu di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Carrot Susu yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Carrot Susu - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Jus Carrot Susu

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Carrot Susu ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 batang - lobak merah bersaiz sederhana.
  2. Sedia 500 ml - air sejuk.
  3. Sedia 3 - sudu besar susu pekat manis.
  4. Sedia - Ais secukupnya.

2 Cara Memasak Jus Carrot Susu

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Carrot Susu pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Dengan menggunakan mesin pengisar,kisar lobak merah bersama air sejuk hingga halus. Tapis hampas lobak merah dengan menggunakan penapis. Jika anda menggunakan 'Slow juicer', anda tidak perlu lagi menapis hampas lobak merah ini..
  2. Tuang air tapisan ke dalam gelas. Tambahkan susu pekat,kacau dan tambahkan ais secukupnya. Siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Carrot Susu ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!