Home

Resepi Kopi Susu Panas Enak 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Kopi Susu Panas di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kopi Susu Panas yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kopi Susu Panas - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Kopi Susu Panas

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kopi Susu Panas ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 cawan - air kopi pekat.
  2. Sedia 3 sudu teh - susu pekat manis.
  3. Sedia 150 ml - Susu Full Cream.

3 Cara Membuat Kopi Susu Panas

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kopi Susu Panas pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Tuang susu pekat anggaran 3 sudu teh.Kemudian tuang bancuhan kopi panas sehingga setengah cawan dan tuang susu full cream anggaran 150ml atau sehingga hampir penuh cawan kita...kacau2 atau boleh tarik juga....
  3. Sedapnya.... Wow...😃.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kopi Susu Panas ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!