Home

Cara Memasak Coconut Shake Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Coconut Shake di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Coconut Shake yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Coconut Shake - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Coconut Shake

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Coconut Shake ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - buah Kelapa Muda.
  2. Sedia 3 - Sdb Susu pekat.
  3. Sedia 4 - Scoop Vanilla Ice cream.
  4. Sedia 1 Cawan - Ais batu.

4 Cara - Cara Coconut Shake

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Coconut Shake pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Masukan air kelapa,isi kelapa muda, dan Ais batu kedalam pengisar.
  2. Tuangkan susu pekat.
  3. Masukan Ais krim Vanilla, dan Kisar sehingga halus.
  4. Tuangkan Coconut Shake kedalam gelas,dan Sedia untuk di hidang, boleh juga scoopkan Ais Krim vanilla di atasnya. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Coconut Shake ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!