Home

Cara Memasak Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L Cepat 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - paket ramen (apa-apa jenis pun boleh).
  2. Sedia - Perencah ramen.
  3. Sedia - Gula Perang (ikut selera masing2).

5 Cara Penyediaan Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Patahkan ramen kecik2,jangan hancur sangat.. bite size je...
  2. Masukkan dalam basket lapik baking paper kalau ada. Kalau takde pun takpe kot.. Suhu 170c 3 minit..
  3. Balikkan tambah lg 170c 3 minit. Tengok warna dah cantik sekata dah siap lah tu. Kalau masih belum cantik,tambah masa sikit2,jgn bg hangus..
  4. Saya punya air fryer tefal 4.2L analog,pusing timer dekat 3 tak jalan,sy letak dekat 10minit baru jalan.. boleh set timer dekat phone 3 minit + 3 minit. Dah siap tukar suhu ke 0. Biarkan timer berjalan sampai habis..
  5. Dah siap letak dalam bekas atau plastik campur perencah goncang2,makan. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ramyeon Snacks Air Fryer Tefal 4.2L ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!