Home

Cara Membuat Kopi Susu Panas Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kopi Susu Panas di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kopi Susu Panas yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kopi Susu Panas - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Kopi Susu Panas

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kopi Susu Panas ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 sudu teh - susu pekat manis Gold Coin.
  2. Sedia 1 sudu teh - serbuk kopi segera Indo Cafe.
  3. Sedia 160 ml - air panas.
  4. Sedia 40 ml - fresh milk.

2 Cara Membuat Kopi Susu Panas

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kopi Susu Panas pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan. Jenama bahan-bahan boleh guna ikut citarasa masing-masing..
  2. Sediakan set cawan besar lebih kurang 200ml. Bancuh serbuk kopi dengan air panas. Kemudian tambah susu manis dan gaul rata. Akhir sekali masukkan fresh milk. Dah siap untuk di minum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kopi Susu Panas ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!