Home

Resepi Kopi Latte Like Cafe Easy Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kopi Latte Like Cafe Easy di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kopi Latte Like Cafe Easy yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Resipi sedap dan mudah untuk Kopi Latte Like Cafe Easy. Kopi latte yang memang sudah mendunia dan sering ditemukan di kafe-kafe. Komposisinya adalah dari kopi espresso asal Italia yang kuat dicampur dengan susu yang di-steam/dipanaskan.

Kopi Latte Like Cafe Easy - resepipouler.com Seduh kopi dengan metode yang biasa kalian lakukan. Jika suka dengan metode pour over, silakan saja. Kalau suka dengan metode Aeropress, French press dan seterusnya, juga terserah.

4 Bahan - Bahan Resepi Kopi Latte Like Cafe Easy

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kopi Latte Like Cafe Easy ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Nescafe (1 sudu kecil).
  2. Sedia - Gula (1 sudu kecil).
  3. Sedia - Air panas (1-2 sudu kecil).
  4. Sedia - Susu segar (dipanaskan).

Cafe Escapes is Keurigs brand of K-cups, they've got a variety of flavors under this umbrella and you can be certain that they work well with Keurig brewing stations. Caffe latte berbeda dengan latte macchiato. Perbedaan terutama dari proporsi antara kopi espresso dan susu. Caffe latte menonjolkan kopi, sementara latte macchiato yang ditonjolkan adalah susu.

3 Cara Membuat Kopi Latte Like Cafe Easy

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kopi Latte Like Cafe Easy pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masukkan gula, nescafe dan air panas ke dalam cawan..
  2. Gunakan mixer sehingga terhasil buih/foam yang likat..
  3. Kemudian masukkan susu segar ke dalam cawan sampai penuh 3/4. Siap! Enjoy 😉.

Lazimnya caffe latte menggunakan susu panas dan dituangkan ke cangkir yang telah berisi espresso. Confused as to what exactly the difference is between a cafe au lait vs latte?? Or maybe you just want to know how to make them? Hal itu membuat cafe latte memiliki rasa susu atau creamy yang jauh lebih kuat dibandingkan dengan cappuccino, sehingga rasa cappuccino dan latte tentu saja tidak sama. LATTE ART READY, uap yang dihasilkan mesin BOXR untuk memfrothing susu mempunyai tekanan yang besar untuk mesin dikelasnya, sehingga memudahkan pengguna membuat tekstur creamy pada susu dan memudahkan pembuatan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kopi Latte Like Cafe Easy ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!