Home

Resepi Jus Epal Asamboi Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jus Epal Asamboi di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Epal Asamboi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Epal Asamboi - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Jus Epal Asamboi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Epal Asamboi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 - biji epal hijau.
  2. Sedia 5 - biji asamboi.
  3. Sedia - Beberapa ketul ais.

3 Cara - Cara Jus Epal Asamboi

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Epal Asamboi pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Beberapa biji epal hijau dibersihkan dan dibuang biji tengah..
  2. Blend epal hijau dalam pengisar buah. (Jika guna blender, blend dengan sedikit air dan tapis jus air dengan isi hampas).
  3. Isikan ais dan beberapa biji asamboi dan tuangkan jus buah ke dalam gelas. Siap untuk dinikmati. Boleh juga tambahkan air gula jika nak manis (saya tak letak)..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Epal Asamboi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!