Home

Resepi Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Assalammualaykum apa kabar teman teman? hari ini ummi buat susu jelly kurma nih. Ini salah satu varian es susu jeli yang termasuk premium. untuk susunya. Resep susu kambing kurma sebagai minuman sehat di bulan Ramadhan saat waktu berbuka puasa tiba.

Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster - resepipouler.com Susu ibu merupakan susu terbaik di dunia"Betul dulu,pam separuh pun susah sekarang. Membantu pembetukan tulang & gigi Mengurangkan parut & cela. Anda pening tak tahu produk milk booster mana yang patut anda beli?

5 Ingredients of Resepi Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Susu kambing (2 skop/4 sb).
  2. Sedia - Kurma (5/7 biji ikut sunnah 😁).
  3. Sedia - Air panas.
  4. Sedia - Kacang badam atau kacang hazel (1 genggam kecil).
  5. Sedia - Ais kiub.

Jangan risau, ini adalah senarai milk booster popular di Malaysia sebagai rujukan Ia mengandungi kurma, madu, habbatussauda, susu kambing, ekstrak alfalfa dan spirulina yang berfungsi untuk menambahkan penghasilan susu ibu. Tim Susu Kambing Kurma (Booster ASI). Milk booster (penggalak susu) bantu menambah penghasilan susu badan. Kami senaraikan jenis milk booster terbaik di pasaran dalam bentuk Milk booster ini mengandungi khasiat yang banyak hasil dari campuran kurma, kismis, serbuk kacang soya, susu kambing, alfalfa, halba, bawang putih.

3 Cara Memasak Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bancuh susu kambing dengan air panas di dalam cawan 1/4.
  2. Kemudian masukkan susu, kurma, kacang badam atau kacang hazel dan ais kiub ke dalam blender untuk dikisar. (Kalau boleh rendam kurma semalaman jika tak ada kurma yang jenis lembut. Tapi nak rendam kejap je pun boleh. Kalau ada kurma Ajwa lebih bagus sebab memang dah lembut. Buang biji sebelum rendam).
  3. Tuang ke dalam gelas. Dah sedia untuk diminum. Saya dapat 25 oz. Just nice untuk segelas yang saya punya. Kalau nak lebih manis boleh tambah susu pekat sikit..

Cara buat jus kurma susu langkah demi langkah. Ia memiliki khasiat luarbiasa mengekalkan tenaga sepanjang berpuasa. Susu segar, susu UHT, atau susu kambing * Tidak digalakkan memakai susu tepung atau susu pekat. Beli Produk Susu Dengan Pilihan Terlengkap dan Harga Termurah. Belanja Produk Produk Susu Aman dan Nyaman di Tokopedia.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Susu Kambing Kurma DIY - Milk Booster ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!