Home

Cara Memasak Green Tea Drink Cepat 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Green Tea Drink di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Green Tea Drink yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Green Tea Drink - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Green Tea Drink

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Green Tea Drink ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 100 ml - susu segar.
  2. Sedia 3 - sudu susu pekat.
  3. Sedia - secubit garam.
  4. Sedia - teh hijau 3 sudu besar.
  5. Sedia 70 ml - Air panas didih.
  6. Sedia - Ais batu secukupnya.

3 Step by Step Green Tea Drink

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Green Tea Drink pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan2 dan Tapis teh dengan air panas dan ketepikan sebentar..
  2. Dalam periuk kecil masukkan susu segar garam dan susu pekat,buka api perlahan kacau sehingga susu pekat cair dan sebati tak perlu didihkan..
  3. Akhir sekali masukkan air teh yang dah ditapis tadi,kemudian masukkan ais batu secukupnya dan tuang susu segar kacau rata sedia dihidangkan 😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Green Tea Drink ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!