Home

Cara Memasak Green Tea Shake Enak 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Green Tea Shake di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Green Tea Shake yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Green Tea Shake - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Green Tea Shake

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Green Tea Shake ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Ketulan ais secukup nya.
  2. Sedia 2 - sudu besar susu manis.
  3. Sedia 1/4 (60 ml) - susu cair.
  4. Sedia 1 - sudu besar serbuk green tea*.
  5. Sedia 1 cawan - air panas*.

5 Step by Step Green Tea Shake

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Green Tea Shake pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Bancuh bahan-bahan bertanda *. Biarkan dalam 15 minit supaya serbuk teh betul2 kembang dan hasil air nya lebih pekat..
  2. Toskan. Masukkan ketulan ais ke dalam blender, masukkan susu manis..
  3. Masukkan susu cair dan air teh tadi..
  4. Masukkan 2 scoop aiskrim matcha green tea. Kisar halus. Tuang ke dlm gelas dan tambah lg 1 scoop aiskrim tadi di atas nya..
  5. Sedia untuk dinikmati..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Green Tea Shake ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!