Home

Resepi Watermelon Lemonade Cepat 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Watermelon Lemonade di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Watermelon Lemonade yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Watermelon Lemonade - resepipouler.com

9 Bahan - Bahan Resepi Watermelon Lemonade

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Watermelon Lemonade ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 800 gm - Tembikai Seedless.
 2. Sedia 40 ml - Lemon Jus.
 3. Sedia 100 ml - Simple Syrup/ Gula pasir.
 4. Sedia 100 gm - Ais batu.
 5. Sedia 250 ml - Air.
 6. Sedia - 👉 Garnish.
 7. Sedia Daun - Mint.
 8. Sedia - Hirisan Lemon.
 9. Sedia - Hirisan limau nipis.

5 Cara Penyediaan Watermelon Lemonade

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Watermelon Lemonade pula. Simple saja cuma 5 langkah.

 1. Sediakan semua bahan-bahan.
 2. Masukan Kedalam Blender, Tembikai, Lemon Jus, Simple Syrup, air dan Ais batu, kisarkan sehingga Halus. (Tapis bila perlu).
 3. Tuangkan Kedalam cawan,hias dengan potongan lemon, Limau Nipis, dan Daun Mint. Boleh di tambahkan lagi dengan air batu,jika suka..
 4. Watermelon Lemonade Sedia untuk dihidang. Yammiii 🤤🤤🤤.
 5. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Watermelon Lemonade ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!