Home

Resepi πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer Sedap 7 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Oklah yg mana nak mencuba coklat cupcake air fryer yg mudah ini blh lah cuba ya. Rugi pulak tak cuba buat awal - awal, ingat kan kena panaskan air Macam - macam tau blh buat dgn air fryer ni, tunggulah stay tuned for next project ya. Resepi asal blend ya kalau malas nak.

πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer - resepipouler.com Cream puff ini dibuat menggunakan serbuk koko dan filling cream. Coklat keluaran bumiputra,tersangat sedap,halal dan mampu tambah pendapatan anda. Our Air Fryer is our go to when we are craving fried foods.

3 Ingredients of Resepi πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 4 keping - pastri.
  2. Sedia 1 - mangkuk coklat coin.
  3. Sedia 1 - biji telur kuning.

Traditional frying has become a thing of the past (except when making things with loose batter). How to make AIR fryer boneless pork chops? So you heard all the hype surrounding Puff Bar disposable vape device and picked one up to try for yourself. You open the box, tear off the wrapper Make sure you leave space open above the cylinder since air needs to flow through the coil as well.

7 Cara Membuat πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Sediakan bahanΒ² untuk membuat puff coklat iaitu pastri, coklat coin, dan sebiji telur kuning. Saya guna milk chocolate coin jenama beryls dan selalunya saya guna marjerin bukan telur kuning. Tapi suami minta guna telur kuning kali ini..
  2. Ambil satu pastri, kelarkan beberapa jalur di sebelah bahagian pastri dan letakkan coklat coin di sebelah lagi seperti gambar. Gunakan pastri yang sudah berada dalam suhu bilik supaya bila dikelar tidak pecah dan rapuh..
  3. Lipatkan pastri menutup coklat coin dan kelarkan semula jalur yang dibuat andai tak terpotong sempurna dari dalam tadi supaya coklat coinnya dapat mencair dengan baik..
  4. Cantumkan tepiΒ² pastri dengan menekan lembut garfu disekeliling pastri yang perlu dicantum..
  5. Sapukan telur kuning dibahagian atas pastri agar tampak kekuningan emas pabila masak nanti. Boleh ganti marjerin atau butter andai tak suka rasa dan bau telur. Selalunya saya guna marjerin yang ada dirumah. Cuma kalini suami kononnya nak menolong, dia dah pecahkan telur, tak tahu saya guna marjerin je, jadi terpaksalah guna πŸ˜‚.
  6. Susun pastri di atas loyang leper yang disapu marjerin andai loyangnya tak anti lekat. Preheat air fryer 160Β° selama 5 minit. Kemudian bakar pastri yang dah disapu telur tadi pada suhu 180Β° selama 7 minit. Tak sempat ambil gambar dah siap sapu telur tadi. Suami dah gi masukkan terus untuk dibakar. Gambar pastri kiri bawah ini saya nak tunjukkan rupa pastri yang dah berada disuhu bilik tak merekah. Manakala pastri yang baru keluar peti, jika terus diguna, merekah kerana masih keras..
  7. Alhamdulillah puff coklat sudah siap untuk dijamu buat keluarga tercinta. Selamat Mencuba πŸ‘πŸ».

Put the black mouthpiece back in place and try to take. Sebab kita membesar dengan air tangan mak kita dari kecil. Jadi masakan mak tu dah sebati dengan selera dan jiwa kita. Resepi mak saya ni tak menggunakan semua bahan tu tapi rasanya tetap sedap. Rasanya tak salahkan kita nak mencuba resepi yang baru.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi πŸ˜‹ Puff Coklat Sedap Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!