Home

Cara Membuat Salmon Grill Air Fryer Cepat 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Salmon Grill Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Salmon Grill Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Salmon Grill Air Fryer - resepipouler.com

8 Bahan - Bahan Resepi Salmon Grill Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Salmon Grill Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Bahan Perap.
 2. Sedia - Ikan salmon.
 3. Sedia 2 ulas - bawang putih (kisar).
 4. Sedia 1 - sk parsley.
 5. Sedia 1 - sk basil (selasih) atau oregano.
 6. Sedia 1 - sk lada hitam kisar (course).
 7. Sedia 1 - sb jus lemon.
 8. Sedia 2 - sb olive oil.

6 Cara Memasak Salmon Grill Air Fryer

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Salmon Grill Air Fryer pula. Simple saja cuma 6 langkah.

 1. Perap kesemua bahan selama 30 minit. Lagi lama lagi sedap. Balut dengan aluminium foil..
 2. Preheat air fryer pada suhu 180 darjah selama 3 minit..
 3. Masukkan salmon yang dibalut dengan aluminum foil tadi ke dalam air fryer. Bakar pada suhu 180 darjah selama 15 minit..
 4. Terbalikkan ikan dan sambung lagi 5 minit. Dah siapp..
 5. Nota: Kalau masak guna air fryer, hasilnya isi ikan jadi lembut dan juicy termasuk kulit ikan. Kalau minat kulit ikan yang garing-garing, boleh guna cara biasa iaitu grill di atas pan..
 6. Nota lagi: Sebaik-baiknya ikan tidak dimasak terlalu lama atau hingga layu jika mahu mengekalkan nutrien asal. Contoh menu bento saya:.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Salmon Grill Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!