Home

Cara Membuat Chia Ribena Laici Mudah 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Chia Ribena Laici di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Chia Ribena Laici yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Chia Ribena Laici - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Chia Ribena Laici

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Chia Ribena Laici ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - laici.
  2. Sedia 1 - sudu besar chia seed.
  3. Sedia 1 cawan - pati ribena.
  4. Sedia 1 cawan - ice cream soda.
  5. Sedia - Air secukupnya.
  6. Sedia - Kiub ais.

1 Cara Membuat Chia Ribena Laici

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Chia Ribena Laici pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Chia seed direndam sebenar..Biar sehingga kembang.. Selepas itu campurkan semua bahan... Boleh juga ditambah menggunakan nata de coco...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Chia Ribena Laici ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!