Home

Resepi πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - jagung manis frozen.
  2. Sedia 1 sudu teh - susu manis.
  3. Sedia 1 sudu teh - marjerin.
  4. Sedia 1 - suku sudu teh garam.
  5. Sedia 1 - suku slice cheese.

5 Step by Step πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahanΒ². Jagung tu dari peti beku tu den amek secawan dan basuh bilas sikit dengan air je sebelum guna. Garam tu bole jadi optional kalau korang taknak. Kalau den, meme tak boleh takde garam. Rasa cam kureng kat tekak. Kalau nak buat banyak, gandakan bahanΒ² ya..
  2. Sebab ku guna air fryer. Nak mudah dan cepat, ku guna terus loyang air fryer and letak semua bahannya terus. Kecuali cheese sebab nak rasa dulu sodap ke idok without and with cheese nanti. Almaklum la lamo bona tak buatnya. Hihi..
  3. Ok. Dah campur semua bahan, terus masuk air fryer. Tak preheat pun. Guna suhu 160Β° selama 6 minit je. Kalau kome masak banyak, kene lama sikit la ye masanya. Adjust k..
  4. Ting! Dah masak! Phew. Rasa sikit sebelum letak cheese. Sodapnya lahai. Haha. Ok letak lak cheese. Kalau korang ade cheese parut, guna la. Den takde. So, den guna slice cheese je. Sebab jagungnya sikit je, den guna suku cheese je. Kalau kome nak guna cheese slice gak nanti, kalau makan sorang gak, korang potong cheese guna belakang pisau tu dari luar plastik k..
  5. Ok siap! Alhamdulillah. Sedap gilers. Lemak berkrim gabungan susu and cheese. Perrgghhh. Mantop. Haha. Angkat bakul sendiri. Maap la no. Semoga sedap juga kat tekak korang kalau korang try nanti. Apepun selamat mencuba k πŸ‘πŸ».

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi πŸ˜‹ Jagung Manis Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!