Home

Resepi Laici Kang home made #minuman #maratonraya Sedap 11 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Laici Kang home made #minuman #maratonraya di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Laici Kang home made #minuman #maratonraya yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Laici Kang home made #minuman #maratonraya - resepipouler.com

11 Ingredients of Resepi Laici Kang home made #minuman #maratonraya

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Laici Kang home made #minuman #maratonraya ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 3 - biji kembang semangkuk.
 2. Sedia - Cincau.
 3. Sedia - Buah laici.
 4. Sedia - Nata de Coco.
 5. Sedia - Buah pala kering.
 6. Sedia - Biji selasih.
 7. Sedia - Kacang goreng.
 8. Sedia - Kismis.
 9. Sedia - Tembikai.
 10. Sedia - Air gula.
 11. Sedia - Air masak.

1 Cara Penyediaan Laici Kang home made #minuman #maratonraya

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Laici Kang home made #minuman #maratonraya pula. Simple saja cuma 1 langkah.

 1. Buah kembang semangkuk direndam hingga kembang. Masukkan semua bahan dan tambah ais batu. Siap.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Laici Kang home made #minuman #maratonraya ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!