Home

Cara Memasak Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer - resepipouler.com

9 Bahan - Bahan Resepi Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 250 g - cream cheese.
 2. Sedia 120 ml - whipping cream.
 3. Sedia 5 - sudu besar susu pekat manis.
 4. Sedia 3 - biji telur ayam grade C.
 5. Sedia 2 - sudu besar tepung gandum.
 6. Sedia 1/2 - sudu besar serbuk kekacang.
 7. Sedia 1 sudu teh - perahan lemon.
 8. Sedia - Susu pekat (gula melaka) untuk drizzle.
 9. Sedia - Kekacang (panggang).

2 Step by Step Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Masukkan kesemua bahan ke dalam blender. Blend sehingga sekata. Kekacang seperti almond, cashew nut & walnut (panggang terlebih dahulu) dikisar untuk mendapatkan serbuk..
 2. Tuangkan dalam loyang bersize 6inci. Panaskan air fryer pada suhu 160 deg C. Biarkan selama 5 min. Setelah panas, masukkan loyang berisi adunan. Bakar selama 25 min. Kemudian, naikkan suhu ke 180 deg C dan bakar lagi selama 10 min. Untuk memberi sedikit burnt pada permukaan. Biarkan sejuk. Dan potong. Sedia dihidangkan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sweetened-Nut Chesee Cake Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!