Home

Resepi Air Delima Laici Pudina Sedap 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Delima Laici Pudina di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Delima Laici Pudina yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Delima Laici Pudina - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Air Delima Laici Pudina

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Delima Laici Pudina ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji buah delima.
  2. Sedia 1/2 tin - laici.
  3. Sedia 3 - tangkai daun pudina.
  4. Sedia 6 - sudu gula putih.
  5. Sedia Sedikit - air panas.
  6. Sedia 3 cawan - air masak.
  7. Sedia - Air batu secukupnya.

3 Cara Memasak Air Delima Laici Pudina

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Delima Laici Pudina pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Ambil separuh buah delima. Asingkan butir biji delima dan kisar bersama 1 cawan air hingga hancur. Tapis dan asingkan..
  2. Larurkan gula dan air panas serta masukan air masak dan laici. Kacau sebati. Campurkan dengan air kisar delima..
  3. Untuk hidangan,masukan ais batu separuh balang dan masukan air delima laici, baki butir delima dan daun pudina. Kacau hingga sejuk nyaman. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Delima Laici Pudina ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!