Home

Cara Membuat Fererro Rocher Puffs Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Fererro Rocher Puffs di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Fererro Rocher Puffs yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Fererro Rocher Puffs - resepipouler.com

2 Bahan - Bahan Resepi Fererro Rocher Puffs

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Fererro Rocher Puffs ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 10 keping - puff pastry square (10×10 cm).
  2. Sedia 6 - bj bebola coklat Ferrero Rocher.

4 Instructions Fererro Rocher Puffs

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Fererro Rocher Puffs pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Cairkan bebola coklat secara double boil..
  2. Letak sekeping puff pastry (saya guna jenama 'kawan'). Bubuh coklat di bahagian atas pastry. Kelar2 bahagian bawahnya kemudian gulung. Bengkokkan pastry hingga bertemu kedua hujungnya kemudian picit bahagian yg bertemu supaya lekat. Buat sehingga habis. Sila rujuk gambar👇.
  3. Bakar dlm oven suhu 210°C hingga coklat keperangan (golden brown)..
  4. Boleh taburkan icing sugar masa menghidang. Enjoy ❤.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Fererro Rocher Puffs ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!