Home

Cara Membuat Bounty Bar/Bounty Love Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Bounty Bar/Bounty Love di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bounty Bar/Bounty Love yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Bounty Bar/Bounty Love - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Bounty Bar/Bounty Love

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bounty Bar/Bounty Love ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - 💗 4 cawan kelapa kering segera.
  2. Sedia - 💗 1 1/2 cawan susu pekat manis.
  3. Sedia - 💗 300gm coklat masakan.
  4. Sedia - 💗 100gm coklat cadbury milk @ coklat beryls.
  5. Sedia - 💗 1/3 cawan coklat putih-di cairkan (utk hiasan).

5 Cara Penyediaan Bounty Bar/Bounty Love

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bounty Bar/Bounty Love pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Gaul kelapa kering bersama susu pekat hingga bersatu & boleh di bentukkan.
  2. Bentukkan seperti bar @ mengikut pilihan sendiri. Saya tekankan kelapa pada acuan bentuk love. Jangan terlalu nipis @ tebal. Keluarkan drp acuan & simpan di dlm peti ais hingga sedikit keras supaya senang utk celup ke dlm coklat nanti..
  3. Cairkan coklat masakan & coklat cadbury milk @ beryls secara doule boiler. Biarkan seketika hingga agak suam.
  4. Celup bounty ke dlm coklat perlahan2. Biar coklat agak tebal. Kemudian letak di atas redai/jaring supaya lebihan coklat jatuh ke bawah.
  5. Sejukkan di dlm peti ais selama 10 minit hingga coklat keras. Zig zagkan coklat putih ke atas bounty dgn piping bag. Sedia di hidang @ sedap di makan sejuk2 dari peti ais.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bounty Bar/Bounty Love ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!