Home

Cara Membuat Roti Tekap Coklat Goreng Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Roti Tekap Coklat Goreng di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti Tekap Coklat Goreng yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roti Tekap Coklat Goreng - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Roti Tekap Coklat Goreng

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti Tekap Coklat Goreng ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 6 keping - Roti.
  2. Sedia - Coklat spread/nutella.
  3. Sedia Gelas - untuk tekap.
  4. Sedia - Minyak masak.

3 Step by Step Roti Tekap Coklat Goreng

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti Tekap Coklat Goreng pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Ambil sekeping roti dan letak 2 sudu coklat spread di atasnya. Agak2 diatas bentuk bulat..
  2. Letakkan sekeping lagi roti untuk tutup. Tekapkan dengan gelas. Buang lebihan roti menggunakan pisau..
  3. Sementara itu panaskan minyak di kuali. Pastikan minyak betul-betul panas baru goreng. Goreng selama 10saat untuk setiap belah. Angkat dan toskan. Sedia untuk dimakan!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti Tekap Coklat Goreng ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!