Home

Cara Memasak Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 4 cawan - susu segar.
  2. Sedia 3 - bungkus Milo 3in 1.
  3. Sedia 1/4 cawan - whipping cream.
  4. Sedia 50 gm - coklat cincang.
  5. Sedia 1 cawan - marshmallow.

2 Cara Membuat Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Panaskan susu segar di dalam periuk. Masukkan Milo dan kacau hingga larut. Tutup api dan masukkan whipping cream dan coklat cincang. Kacau hingga semuanya larut..
  2. Tuang di dalam gelas dan tabur dengan marshmallow bersama serbuk Milo. Enak di minum hangat atau dingin..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Milo Marshmallow Panas #Minuman #MaratonRaya ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!