Home

Cara Memasak DURIAN Ice Cream#Durian Sedap 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi DURIAN Ice Cream#Durian di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan DURIAN Ice Cream#Durian yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

DURIAN Ice Cream#Durian - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi DURIAN Ice Cream#Durian

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat DURIAN Ice Cream#Durian ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 300 gm - Isi Durian.
  2. Sedia 200 gm - Susu Pekat.
  3. Sedia 3 - Butir Kuning Telur.
  4. Sedia 300 ml - Susu Segar/Full Cream.
  5. Sedia 250 ml - Whipping CREAM Sejuk.
  6. Sedia - Secubit Garam Halus (Optional).
  7. Sedia - Secukupnya Cone Waffer.

8 Instructions DURIAN Ice Cream#Durian

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat DURIAN Ice Cream#Durian pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Campurkan susu segar dengan kuning telur, kacau hingga sebati dengan Wisk,renehkan di atas api kecil, hingga agak pekat, sambil terus di kacau. Angkat dan biarkan sejuk..
  3. Kisarkan isi Durian dan susu pekat sehingga hancur. Ketepikan.
  4. Mixer Whipping Cream sehingga kembang dan soft feak, kemudian masukkan durian dan susu pekat yang telah dikisar tadi. Kaupkan dengan spatula hingga sebati.
  5. Masukan Custard yang telah sejuk, kedalam campuran Whipping Cream Dan Durian tadi, bubuhkan dengan secubit garam Halus (Optional) Kaupkan dengan spatula hingga sebati..
  6. Tuangkan adunan Ais krim Kedalam bekas, kemudian Simpan di dalam freezer selama semalaman. Scoop kan ais krim Kedalam cone waffer. Dan Sedia dihidang..
  7. DURIAN Ice Cream sedia di hidang bersama keluarga. Enjoy.....🤤🤤🤤 Yummy.
  8. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi DURIAN Ice Cream#Durian ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!