Home

Cara Membuat Frappucino With Dalgona and Choc Topping Sedap 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Frappucino With Dalgona and Choc Topping di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Frappucino With Dalgona and Choc Topping yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Frappucino With Dalgona and Choc Topping - resepipouler.com

13 Ingredients of Resepi Frappucino With Dalgona and Choc Topping

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Frappucino With Dalgona and Choc Topping ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Ice Blended.
  2. Sedia - Ais Batu.
  3. Sedia 3 - Sudu Besar Vico/Milo/Barli Koko.
  4. Sedia 2 - Sudu Besar Gula.
  5. Sedia 2 - Sudu Besar Susu Pekat F&N.
  6. Sedia 1 Cawan - Susu Segar Dutchlady.
  7. Sedia - Dalgona Topping.
  8. Sedia 2 - Sudu Besar Nescafe.
  9. Sedia 2 - Sudu Besar Gula Perang/ Pasir.
  10. Sedia 2 - Sudu Besar Air Panas.
  11. Sedia - Chocolate Ganache(Beryls).
  12. Sedia - Coklat Chip.
  13. Sedia - Serbuk Kacang Almond.

5 Step by Step Frappucino With Dalgona and Choc Topping

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Frappucino With Dalgona and Choc Topping pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Semua bahan ice blended dimasukkan dalam blender dan dikisar halus. Asingkan di dalam bekas..
  2. Campurkan nescafe dan gula serta air panas. Kacau guna mixer (atau sudu) sehingga gebu dan halus serta warna berubah lebih cerah (Coklat terang)..
  3. Masukan ice blended dalam bekas atau gelas. Topping chocolate ganache yang sudah dicairkan..
  4. Tambah bahan dalgona gebu tadi atas ice blended vico yang sudah letak choc topping..
  5. Akhir sekali, tambah choc ganache topping banyak-banyak atas dalgona. Taburkan coklat chip dan kacang almond. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Frappucino With Dalgona and Choc Topping ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!