Home

Cara Memasak Cucur manis coklat Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cucur manis coklat di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cucur manis coklat yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Cucur manis ini sangat sesuai dijadikan juadah untuk sarapan dan makan petang. Kos penyediaan yang sangat rendah dan masa yang diambil untuk menyediakan. Cucur manis ni dah lama viral sebenarnya cuma aku ja baru nak buat tapi cucur manis ni aku buat ada tambah cheddar cheese sebab nak bagi Ada rasa lemak.

Cucur manis coklat - resepipouler.com Mau saling suport komen saja. jangan lupa like komen and subscribe ya dan share ke. Resepi Cucur Manis Stick Ala Churros. Tapi ikutlah citarasa masing-masing nak makan dengan apa.

4 Bahan - Bahan Resepi Cucur manis coklat

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cucur manis coklat ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 cawan - tepung gandum.
  2. Sedia 2 cawan - air suam.
  3. Sedia 1/2 cawan - susu pekat manis coklat.
  4. Sedia - Secubit garam.

Sos coklat ke, nak tabur cinnamon powder ke. Resep kue basah kali yakni kue cucur gula merah dengan cita rasa manis dan enak. Namun demikian sebelum anda mengikuti petunjuk lengkap cara membuat kue cucur coklat ini, tentunya. Ikuti resepi ini untuk cara yang paling ringkas untuk membuat cekodok manis!.

5 Step by Step Cucur manis coklat

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cucur manis coklat pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Gaul tepung bersama susu pekat manis coklat dan garam.
  2. Masukkan air suam dan gaul sebati.
  3. Guna senduk kecil kalau nak jadikan bentuk bulat dan cantik. Tapi saya nk cepat. Hanya guna sudu sup je hehe.
  4. Goreng hingga masak.
  5. Sedia dihidang. Selamat mencuba.

Kue Cucur Manis Spesial - Sajian kue special dengan rasa manis dan gurih adalah kue cucur. Kue cucur dapat dengan mudah anda jumpai di toko-toko kue dan makanan ringan atau penjual. Kue cucur ini sering digunakan sebagai salah satu makanan yang harus ada saat mereka mengadakan acara-acara tertentu di rumah. Kue yang satu ini berbentuk bulat. Campurkan bana gula dan rebus sampai mendidih dan matang, lalu angkat diamkan hinagga menjadi hangat.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cucur manis coklat ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!