Home

Resepi Hot Chocolate Van Houten Sedap 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Hot Chocolate Van Houten di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Hot Chocolate Van Houten yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Hot Chocolate Van Houten - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Hot Chocolate Van Houten

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Hot Chocolate Van Houten ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - sudu besar serbuk cocoa.
  2. Sedia 12 - sudu susu pekat (ikut tahap kemanisan sendiri).
  3. Sedia 1.5 L - air panas.
  4. Sedia - Secubit garam.
  5. Sedia 1 - sudu kecil esen vanilla.

2 Step by Step Hot Chocolate Van Houten

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Hot Chocolate Van Houten pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Satukan serbuk cocoa, susu pekat dan sedikit air panas. Kacau bagi hilang ketulan serbuk cocoa..
  2. Bila ketulan dah tiada, tuangkan lebihan air panas tadi secukupnya bersama dengan secubit garam dan esen vanilla. Godak bagi sekata. Dah siap boleh dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Hot Chocolate Van Houten ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!