Home

Resepi Aiskrim vanila solero homemade Sedap 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Aiskrim vanila solero homemade di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim vanila solero homemade yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Bagi peminat Aiskrim perisa Lime & Vanilla Solero, yang rasanya lemak berkrim, masam-masam manis boleh cuba buat sendiri aiskrim ni "Saya dengan anak-anak memag suka ais krim perisa Vanilla Lime Solero. Saja-saja duk try and error buat aiskrim rasa camtu. #aiskrimvanila #icecreamvanila #homemade. Kami akan sharekan resepi-resepi yang menjadi pilihan family kami. "Musim panas ni memang terasa nak makan aiskrim je… Kalau beli sorang satu mesti tak cukup kalau dapat kat budak-budak ni.".

Aiskrim vanila solero homemade - resepipouler.com Homemade Aiskrim Vanilla Coklat ini sangat sesuai dihidangkan sebagai desert, jamuan dan sebagainya. Alat yang digunakan hanya blender sahaja. Bahan-bahan yang digunakan pula senang dijumpa, susu, ovalate.

8 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim vanila solero homemade

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim vanila solero homemade ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu pekat.
  2. Sedia 2 tin - susu cair.
  3. Sedia Sedikit - garam.
  4. Sedia 2 - titis krim vanila.
  5. Sedia 2 - sdb ovalette.
  6. Sedia 1 - sdb whipping cream.
  7. Sedia 3 - sdb serbuk lime.
  8. Sedia 2 - titis pewarna hijau.

Kaalu suka perisa lain boleh letak apa-apa perisa yg anda suka. Utk aiskrim ni saya warnakan utk nmpk lebih menarik. Saya guna susu everyday, jadi org dewasa pun boleh minum. Nak lebih sedap gunakan susu kotak [email protected]

6 Cara Penyediaan Aiskrim vanila solero homemade

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim vanila solero homemade pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali serbuk lime dan pewarna hijau..
  2. Putar bahan dengan kelajuan maksimum selama 20 minit atau naik 2 kali ganda..
  3. Masukkan serbuk lime dan pewarna hijau..
  4. Putar lagi 5 minit..
  5. Masukkan adunan ke dalam bekas. Masukkan ke dalam freezer..
  6. Aiskrim siap untuk dimakan setelah disejukbeku selama 4-5 jam..

Sebenarnya cara buat aiskrim homemade sangat mudah dan sedap sama rasa macam yang anda beli di kedai kalau ikut resepi aiskrim Malaysia. Anda nak buat ais krim apa, anda yang tentukan sama ada rasa Oreo, Milo, coklat, pelangi, Vanilla dan sebagainya. Campurkan bahan kecuali serbuk coklat dan pukul guna mixxer hingga gebu. Beberapa hari lepas saya ada memuat naik gambar aiskrim Milo yang saya buat sendiri kat rumah. Asalnya saya memutar whipping cream untuk Sebenarnya nak buat aiskrim ni sangat mudah.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim vanila solero homemade ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!