Home

Resepi Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman Cepat 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Tembikai.
  2. Sedia - Air masak.
  3. Sedia - Air gula.
  4. Sedia - Laici.
  5. Sedia - Air soda.

1 Cara Memasak Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Kisar tembikai dengai air. Tuang dalam bekas campur sedikit air gula, air soda, air dan buah laici. Tambah ais batu..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tembikai Laici Soda #maratonraya #minuman ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!