Home

Resepi Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd Cepat 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - ekor Ikan cencaru.
  2. Sedia 1/2 cawan - asam jawa.
  3. Sedia 1 - biji tomato*.
  4. Sedia 1 - biji bawang besar*.
  5. Sedia 1 - biji cili*.
  6. Sedia 1 tbsp - Air limau nipis.
  7. Sedia - Garam dan gula.

3 Step by Step Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bersihkan ikan cencaru. Letm sedikit garam. Bakar sehingga masak..
  2. Potong dadu bahan-bahan bertanda *. Campurkan ke dalam air asam jawa dan air limau nipis..
  3. Tambah garam dan gula secukup rasa. Siap untuk dimakan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!