Home

Cara Membuat Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jus Tembikai Laici cara Adam Corrie - tembikai - laici Terima kasih sudi tonton, komen, like dan subcribe channel saya. Jemput minum jus tembikai laici buat segarkan tekak yang dahaga…… Alhamdulillah!! Jus ini menggabungkan tiga jenis buah yang kaya dengan vitamin C iaitu buah tembikai, lemon dan laici.

Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman - resepipouler.com Do you want to watch and DOWNLOAD clips of your favourite episodes, TV and shows? Jus Buah-buahan Gelas Besar Permatang Pauh Stream Tracks and Playlists from Tembikai Laici on your desktop or mobile device.

5 Bahan - Bahan Resepi Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Tembikai (dipotong kecil).
  2. Sedia 1 tin - laici.
  3. Sedia - Gula (ikut kemanisan).
  4. Sedia - Air.
  5. Sedia - Ais kiub.

Buah tembikai memang mempunyai banyak khasiatnya. Apabila tembikai sudah sejuk, masukkan dalam mesin. Ayam Masak Hantu & Jus Tembikai Dalam Buah Tarikan Jaja Jazz House Jus Tembikai Laici cara Adam Corrie - tembikai - laici Terima kasih sudi tonton, komen, like dan subcribe Hi semua.

3 Cara Memasak Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masukkan potongan tembikai, beberapa biji laici, air, air laici dan gula ke dalam pengisar..
  2. Kisar halus bahan-bahan di atas..
  3. Jus Tembikai Laici siap. Boleh masukkan beberapa biji laici dan ais kiub sebelum dihidang. Selamat mencuba.. 😊.

TD tahu ramaikan yang dah kenal dan pernah minum Jus Tembikai Laici ni. Jus delima tembikai sedap dan banyak khasiat. Jus Tembikai Laici cara Adam Corrie - tembikai - laici Terima kasih sudi tonton, komen, like dan subcribe Hi semua. Bahan: tembikai merah/kuning gula ~ secukup rasa manis yg disukai nata ~ sebarang perisa ais kiub secukupnya. Sampel roti tanpa jus tembikai digunakan sebagai kawalan dalam kajian ini.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Tembikai Laici #MaratonRaya #Minuman ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!