Home

Resepi Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 300 gm - Isi Buah Naga di Potong Kiub.
 2. Sedia 75 ml - Santan Kotak.
 3. Sedia 125 ml - Susu Pekat.
 4. Sedia 100 ml - ml Air.
 5. Sedia - Secubit garam Halus.

6 Step by Step Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga pula. Simple saja cuma 6 langkah.

 1. Sediakan semua bahan-bahan.
 2. Masukan semua Bahan Kedalam Blender, kisarkan sehingga Halus..
 3. Tuangkan Kedalam mangkuk dan simpan di dalam freezer selama 5 Jam. Keluarkan dan keruk Ais krim dengan menggunakan Garpu. Putar dengan Mixer sehingga lembut dan berkrim. Simpan kembali adunan Ais krim di dalam Freezer selama 5 Jam..
 4. Keruk kembali Ais krim dengan menggunakan Garpu, kemudian Putar dengan Mixer hingga lembut dan berkrim. Tuangkan adunan Ais krim Kedalam Bekas kaca/Loyang. Simpan Ais krim Buah Naga di dalam Freezer selama semalaman..
 5. Scoopkan Ais krim Buah Naga, Hias dengan Garnish,Dan Sedia untuk dihidang. Yammiii.
 6. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais krim Buah Naga a.k.a Es Dung Dung Buah Naga ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!