Home

Resepi Jus Tembikai Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jus Tembikai di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Tembikai yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Tembikai - resepipouler.com

2 Bahan - Bahan Resepi Jus Tembikai

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Tembikai ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/4 - bahagian tembikai (saiz sederhana besar).
  2. Sedia 1/8 - cawan/30 ml grenaadine (F&N Sun Valley).

2 Instructions Jus Tembikai

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Tembikai pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Buang kulit tembikai dan potong ikut suka serta buang biji nya..
  2. Masukkan ke dalam pengisar basah dan kisar hingga halus. Tuangkan ke dalam gelas dan letak ais. Jika mahu masukkan 1/2 cawan air sejuk. Hias dengan sepotong buah tembikai..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Tembikai ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!