Home

Resepi Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18 Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18 - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 cawan - santan beku.
 2. Sedia 1/2 cawan - serbuk koko.
 3. Sedia 2 - mangkuk pisang dibekukan.
 4. Sedia 1 sudu teh - garam himalaya.

7 Step by Step Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18 pula. Simple saja cuma 7 langkah.

 1. Sediakan bahan-bahan..
 2. Pisang perlu dibekukan sekurang-kurangnya 3 jam untuk mendapatkan tekstur aiskrim yang sekata dan lembap. Santan bekukan..
 3. Kisar pisang dibekukan (patahkan kepada beberapa bahagian), santan, sedikit air gula molases dan garam. Kisar hingga creamy..
 4. Masukkan serbuk koko. Kisar semula sebati..
 5. Tuang ke dalam loyang..
 6. Bekukan minima 6 jam.
 7. Yes, sudah beku. Boleh skop keluar, ibu guna sudu. Teksturnya sangat sama dengan aiskrim komersil. Dari segi rasa sangat berlemak manis dan sedap, pure santan dan pisang. Selamat mencuba!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Homemade Ice cream 'ala Baskin Robin' #phopbylinimohd #batch18 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!