Home

Cara Memasak Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden Cepat 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden - resepipouler.com

8 Ingredients of Resepi Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 - biji bawang besar.
 2. Sedia 3 ulas - bawang kecil.
 3. Sedia 1 - biji buah tomato.
 4. Sedia 5 - biji cili kampung.
 5. Sedia Sedikit - belacan.
 6. Sedia Sedikit - garam.
 7. Sedia Sedikit - pati asam jawa.
 8. Sedia Sedikit - air agak-agak. Suka pekat/suka cair.

3 Instructions Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Tumbuk sedikit buah tomato, cili, bawang, belacan hingga lumat.
 2. Bahan siap tumbuk. Letakkan pada mangkuk dah siap mayang dadu bawang besar, cili, buah tomato 🍅. Letakkan juga sedikit paste pati asam jawa..
 3. Masukkan sedikit air. Perahan lemon boleh ganti apa-apa jenis limau atau tak letak pun tak apa. Perasa garam. Gaul rata. Siap.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Resepi Air Asam Ikan Bakar Banjar Moden ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!