Home

Resepi Brownies Ice Cream Vanila Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Brownies Ice Cream Vanila di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Brownies Ice Cream Vanila yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Brownies Ice Cream Vanila - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Brownies Ice Cream Vanila

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Brownies Ice Cream Vanila ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 6 - ketul brownies (saiz kecil).
  2. Sedia 3 - scope ais krim wanila (saiz kecil).
  3. Sedia 6 - biji coklat coin Beryls (jika nak guna coklat jenama lain pun boleh).
  4. Sedia Sedikit - ceri merah.

1 Step by Step Brownies Ice Cream Vanila

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Brownies Ice Cream Vanila pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Masukkan brownies ke dalam gelas / cawan (ikut citarasa). Disusuli dengan ais krim vanila. Hiasi dengan coklat dan hirisan ceri merah. (boleh juga dihiasi dengan kekacang dan paa sahaja hiasan makanan mengikut citarasa). Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Brownies Ice Cream Vanila ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!