Home

Resepi Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream Cepat 11 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream - resepipouler.com

13 Bahan - Bahan Resepi Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Lapisan bawah.
  2. Sedia 50 gm - oreo crush } kisar halus.
  3. Sedia 150 gm - biskut digetive.
  4. Sedia 80 gm - butter - cairkan.
  5. Sedia - Bahan cheese..
  6. Sedia 500 gram - Cream Cheese.
  7. Sedia 300 ml - whipping cream.
  8. Sedia 2 - s/b serbuk ice cream vanila.
  9. Sedia 100 gram - gula halus.
  10. Sedia 50 ml - susu segar.
  11. Sedia 1 - s/t perisa tutty fruits.
  12. Sedia 1 - s/b geletin halal.
  13. Sedia 1/4 cawan - air.

11 Instructions Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream pula. Simple saja cuma 11 langkah.

  1. Cara buat lapisan bawaj ~Cairkan butter, masukkan biskut oreo dan biskut digetive yg telah dikisar.. Gaul sebati.. Tekan2 dlm loyang.. ratakan.. kemudian bakar pd suhu 180' selama 10 minit... kemudian sejukkan....
  2. Cara ~Double boilkan gelatin dengan 1/4 cawan air hingga gelatin larut...
  3. ~Pukul whipping cream bersama serbuk ice cream hingga soft peak...
  4. ~Kemudian pukul cream cheese, vanila essence, susu dan gula halus didalam bekas yg lain.....
  5. ~masukkan gelatin tadi.. Gaul hingga sebati...
  6. ~masukkan pula perisa tutty fruits.. Gaul sebati. (Bole jg klu kita nk bbh apa2 perisa ikut adunan yg kita warnakn.. Ikut selera).
  7. ~Akhir sekali masukkan whipping cream yg sudah pukul kedalam adunan cream cheese, gunakan spatula, gaul hingga rata..
  8. ~bahagikan adunan untuk diwarnakan....
  9. ~Keluarkan loyang biskut oreo tadi, kemudian ~masukkan cream cheese ratakan. Deko ikut citarasa Masukan kedalam freezer... Biarkan dlm [email protected] jam.. Lg lm lg elok....
  10. *untuk yg ni aznie guna scope ais krim je.. Timdih2 semua warna... Bila dah bubuh semua warna.. Hentak kan dalam 3 @ 4 kali hentak nak bagi ia rata.. Kemudian guna spatula rata kan bahagian atas...
  11. *petua nk bg kek nampak licin bahagian tepi2 kek bl keluarkn dari loyang.. Rendamkn pisau dalam air panas.. Kemudian keluarkn pisau..lap ngan tisu.. Kemudian guna pisau yang panas tadi kita ratakan keliling kek.. In shaa allah kek akan nampak licin dan tak nampak comot..pastikan rendam pisau ngan air panas.. Klu inginkan potongan kek yg licin ye...😍😍.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!