Home

Cara Membuat Ais Krim Malaysia Asam Boi Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ais Krim Malaysia Asam Boi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Krim Malaysia Asam Boi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais Krim Malaysia Asam Boi - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Ais Krim Malaysia Asam Boi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Krim Malaysia Asam Boi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Asam boi secukupnya.
  2. Sedia 10 - sdm gula.
  3. Sedia 1 liter - air.
  4. Sedia - Plastik ais kerim secukupnya.

3 Cara - Cara Ais Krim Malaysia Asam Boi

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Krim Malaysia Asam Boi pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bancuhkan gula dan air hingga larut...kemudian masukan asam boi...abaikan ais batu tu ya๐Ÿ˜.
  2. Sediakan corong untuk memudahkan isian air kdlm plastik...ambik asam boi masukan kedlm plastik dan masukan air Asam boi...isian jgn terlalu penuh supaya senang untuk menyimpul plastik.Ulangi proses hingga selesai..
  3. Semuanya dah siap...bolehlah disimpan kedalam peti sejuk beku...maaf gambar yg dah beku belum ready๐Ÿ˜๐Ÿคฉesok boleh jual ni...Ada ke yang nak beli...๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‰.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Krim Malaysia Asam Boi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!