Home

Cara Memasak Strawberry cheese ice cream mudah Cepat 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Strawberry cheese ice cream mudah di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Strawberry cheese ice cream mudah yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Strawberry cheese ice cream mudah - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Strawberry cheese ice cream mudah

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Strawberry cheese ice cream mudah ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 200 gram - cream cheese.
  2. Sedia 5 - biji strawberry bersaiz besar.
  3. Sedia 1/2 - sudu kecil esen vanilla.
  4. Sedia 2 - sudu besar gula.

5 Cara - Cara Strawberry cheese ice cream mudah

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Strawberry cheese ice cream mudah pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Putar cream cheese sehingga kembang sedikit..
  2. Masukkan gula dan esen vanilla dan putar sebati..
  3. Akhir sekali masukkan strawberry yang dipotong kecil dan putar..
  4. Masukkan adunan ke dalam acuan ice cream..
  5. Bekukan di dalam peti ais..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Strawberry cheese ice cream mudah ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!