Home

Cara Memasak Tropical Coconut Smoothie Enak 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Tropical Coconut Smoothie di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tropical Coconut Smoothie yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tropical Coconut Smoothie - resepipouler.com

9 Ingredients of Resepi Tropical Coconut Smoothie

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tropical Coconut Smoothie ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 - biji kelapa muda.
 2. Sedia 1/3 cawan - santan.
 3. Sedia 1 - biji buah mangga (potong dadu).
 4. Sedia 1/2 cawan - buah nenas (potong dadu).
 5. Sedia 1/2 cawan - air kelapa.
 6. Sedia 1/2 cawan - gula.
 7. Sedia 1/2 sudu teh - garam.
 8. Sedia 1 - biji pisang (potong bulat).
 9. Sedia 1 cawan - ais kiub.

2 Cara - Cara Tropical Coconut Smoothie

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tropical Coconut Smoothie pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Satukan santan, air kelapa, mangga, nenas, gula, garam dan ais. Kisar sebati..
 2. Kelapa muda di buang atasnya. Tuangkan jus yang telah dikisar ke dalam kelapa muda tadi. Hiaskan dengan pisang dan mangga. Straw dan sudu diperlukan untuk menikmatinya. Selamat mencuba!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tropical Coconut Smoothie ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!