Home

Cara Membuat Manggo Pang Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Manggo Pang di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Manggo Pang yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Manggo Pang - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Manggo Pang

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Manggo Pang ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji mangga manis.
  2. Sedia 100 ml - Susu Cair(akk guna full cream nestle).
  3. Sedia 150 - air masak.
  4. Sedia - Ais batu secukupnya.

2 Cara Memasak Manggo Pang

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Manggo Pang pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Ais Batu n air lupa nk snap gambar...๐Ÿ˜….
  2. Blenderkan isi mangga bersama susu dan air hingga semuanya sebati...tuangkan kedalam gelas dan tambahkan ais batu...siap untuk hidangan...Manggo Pang #SytleAzaAaj is done jemput minum๐Ÿ˜.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Manggo Pang ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!